/* Elimina el .es del final de la URL */ /* fi codi javascript */ VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT: Polònia.

dijous, 10 de maig del 2007

Polònia.

Un dijous sense el Polònia no és un dijous ¿^^ (bé, per si de cas, els diumenges abans del telenotícies migdia fan la repetició).

Tot un encert aquest programa, sàtira i crònica de l'actualitat política catalana (i espanyola ¿^^), dirigit per l'historiador i periodista Toni Soler. I és que els "nostres polítics" donen molt de sí ¿^^, i si a sobre comptes amb un grup de magnífics humoristes (què grans el Queco Novell, el Bruno Oro, l'Agnès Busquets, el Toni Albà... tots!), aleshores la cosa pot arribar a provocar el deliri.

Són impagables els gags de la Mònica Terribas ("I per què? Perquè ningú s'interposarà entre la veritat i jo" ¿^^), l'Acebes, en Franco ("españoles..."), la Montserrat Tura, el Zapatero, el Papa, en Ferran Adrià (i les seves "esferificacions", mindundi) o la Carme Ruscalleda (i els seu hort de Sant Pol), per dir-ne només alguns.

La veritat és que Polònia suposa un oasi en el panorama televisiu actual, juntament amb altres produccions catalanes com, per exemple, Silenci?, i és d'agrair trobar un programa d'humor intel·ligent, satíric, amb un equip de guionistes competents que saben estar al dia de l'actualitat cultural i política i que es treuen de la màniga uns cops d'efecte genials, la major part de les vegades.

Per oferir una petita mostra, us deixaré aquí un dels gags que més m'agraden (cada vegada que el veig em descollono... ¿^^), encara que des del punt de vista històric el tema en realitat sigui bastant dur, però no hi ha com treure-li ferro a les coses... Així que, pels que vulgueu lluir figura, ara que ja arriba el bon temps, us deixo amb... "el régimen de Franco":



Catalans, visca Catalunya!
Dobry do widzenia!
Koniec. ^^