/* Elimina el .es del final de la URL */ /* fi codi javascript */ VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT: El dia de la mare.

diumenge, 6 de maig del 2007

El dia de la mare.


Això del "dia de" sembla una collonada i, de fet, aixeca moltes sospites, però si ens hi fixem un moment podem veure (o almenys a mi m'ho sembla) que existeixen, si fa no fa, dos tipus de "dia de": el que serveix per honorar una figura o concepte (com pot ser el dia de la mare o el dia del pare) i el que serveix per reivindicar un fet, recordar una injustícia (aquests són els orígens, per exemple, del dia de la dona, el dia de la infància, el dia mundial contra el sida, contra el càncer, etc.). Així doncs, avui, dia de la mare, moltes felicitats a totes les mares del món i, per extensió, a totes les dones del món, encara que si bé totes les mares són dones, no totes les dones són mares.
Per cert, per què el dia del pare és el 19 de març (un dia fix, peti qui peti) i el dia de la mare és "el primer diumenge de maig"? ¿-_- Misteris irresolubles o coses del patriarcat...?

Ser mare deu ser tota una experiència. L'Anna Grau fa poc va publicar un llibre al respecte: "Per què parir: crònica d'un desengany", per aquelles que s'hi vulguin aventurar ^^ (encara que també els hi podem preguntar a les nostres mares i àvies, que per a això estan).
Sí, ser mare deu ser tota una experiència... i tot un patiment. Des d'aquí vull recordar totes les mares que viuen en condicions deplorables i que no poden garantir la supervivència dels seus fills, i les mares a les quals l'estupidesa humana els les ha arrencat, com las Madres de Plaza de Mayo (Argentina) o les mares dels centenars de dones brutalment i impunement assessinades a Ciudad Juárez (Mèxic), on les autoritats encara avui en dia són incapaces de frenar el degotall de dones desaparegudes. Prou violència contra les dones!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Així que això és el que estaves escrivint mentres estaves xatejant amb mi, eh? Doncs, com a profe, t'he de dir que he trobat alguna que altra errada al teu text, però prefereixo dir-te-la en persona i no en aquest post-it, a la vista de qualsevol desaprensiu.
Fins aviat i sort als exàmens, encara que millor que me la desitgis tu a mi.

bala perduda ha dit...

Ok, quan ens vegem ja em diràs quines errates has vist, si són faltes d'ortografia, errors conceptuals o bé de coherència o cohesió del text...
Està bé això de tenir una profe que em "corregeix el blog" ¿^^

A reveure i sort i ànims amb les opos.