/* Elimina el .es del final de la URL */ /* fi codi javascript */ VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT: A favor de la família.

diumenge, 30 de desembre del 2007

A favor de la família.

Avui s'ha celebrat el dia de la família i això és una cosa que, des de la pluralitat familiar, hem de celebrar. Moltes persones s'han manifestat a Madrid a favor de la família i jo, que també estic a favor de la família, no podia ser menys i he decidit expressar el meu sí a la família. Sí a les famílies sense fills, sí a les famílies amb fills, sí a les famílies nombroses (que avui en dia ho són a partir de 2 fills!), sí a les famílies monoparentals (que des de fa ben pocs dies ja poden gaudir, si escau, dels beneficis de ser família nombrosa), sí a les famílies homoparentals, sí a les famílies amb fills adoptats, sí a les famílies formades pels amics i la gent que s'estima, sí a les famílies reconstruïdes. En resum, sí als diferents models de família.

Segons el grec (Gran Diccionari de la Llengua Catalana), la definició de família des del punt de vista antropològic i social és el següent:


f 1 1 ANTROP SOC Unitat social formada per un grup d'individus lligats entre ells per relacions de matrimoni, parentiu o afinitat.

En un sentit més estricte, tenim aquesta definició:


5 família estricta (o nuclear) Família formada pels cònjuges i els fills.

Però hem de tenir en compte que aquesta última definició no inclou, entre altres, les famílies que no poden o no volen tenir fills ni les famílies monoparentals, ja sigui per divorci, viudetat, obligació o opció lliure i personal.
En qualsevol cas, hi ha una sèrie de persones, moltes d'elles lligades a cert partit polític o simpatitzants d'aquest, i d'altres relacionades amb la jerarquia catòlica, que s'empenyen a creure i fer creure (que és molt pitjor) que el seu model de família està amenaçat perquè n'existeixen d'altres (que, per cert, sempre han existit, d'una manera o altra). Però en realitat pateixen d'una ceguesa i una (il·)lògica incomprensibles perquè la seva exclamació és tan absurda com dir que els pastissos de xocolata acabaran amb els de llimona o que el fet que s'abolís l'apartheid posaria en perill la "raça blanca". Trobo rídicul, patètic i d'una hipocresia insuportable que una persona amb suposades responsabilitats digui coses de l'estil de que "Espanya pateix un retrocés dels drets humans respecte a la família" (font) i que, a sobre, algú s'ho cregui. Em sembla increïble que una institució que en teoria predica l'amor, la bondat, la compassió i l'austeritat es manifesti, precisament ara (i juntament amb dirigents de cert partit polític i amb banderes espanyoles! Incomprensible!!), per raó de les unions de persones del mateix sexe i la llei d'adopció, quan mai abans s'havien manifestat per res: ni per la guerra d'Iraq, ni pel canvi climàtic, ni per la fam al món, ni per les múltiples violacions (reals) dels drets humans que es cometen arreu del món, ni per l'11-S, ni per l'11-M, ni per la hecatombe que està provocant la SIDA a l'Àfrica (i encara prohibeixen l'ús del preservatiu! Quina barra!), etc., etc., etc. Com si no hi hagués prou misèria al món i causes per les quals lluitar.

Tots recordem algunes grans fites de l'església catòlica relacionades amb els drets humans i la llibertat d'expressió i de pensament: el procés a Galileu perquè la Terra havia de ser el centre de "l'univers" (Eppur si muove!!), la Inquisició, les creuades, la concessió de bules papals, les missions i colonitzacions (que van arribar a exterminar cultures i civilitzacions senceres), el suport a una dictadura de quaranta anys després d'una Guerra Civil fraticida, la no-intervenció en les barbaritats i les massacres de l'Holocaust, la permissivitat amb els abusos a infants per part de sacerdots i la voluntat d'ocultar-los en comptes de penar-los, etc. Sembla que l'església gairebé sempre es posa en el lloc equivocat, per no dir que intervé en assumptes en els quals no hauria de tenir dret a decidir... No vivim en un país laic?

No tenen arguments ni credibilitat, i ho saben. Per això s'aprofiten de la ignorància (fins i tot de la seva pròpia) i recorren a allò més visceral, la por, el fanatisme, l'exaltació de certes passions no gaire recomanables, com l'odi o la venjança.
Senyors, no busquem problemes on no n'hi ha i fem un petit esforç per realitzar accions constructives, sempre des del respecte a la diversitat i a la llibertat personal i, sobretot, amb informació.

Més notícies, recursos i testimonis de primera mà:
- FLG (Associació de Famílies Lesbianes i Gais)
- AMPGIL (Associació de Mares i Pares de Gais I Lesbianes)
- Familias por la diversidad. (web)
- Familias por la diversidad. (blog)
- Documentació i enllaços de la FELGTB (Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals).
- Comunicat d'Arcópoli: "La familia nos importa mucho (parece que más que a otros)".
- Anuari: L'any de les famílies i les parelles de fet.
- Buxara: "En defensa de la familia, de verdad."
- Buxara: Manifestación en defensa de la familia. (blogroll)

6 comentaris:

padam ha dit...

brrr

es que aquesta gent em posa dels nervis.

quina vergonya, quina pena que fan.. però és aterrador que hi hagi gent que els cregui... i que aquesta gent estigui al poder polític... molta por

Unknown ha dit...

no se me ocurre mejor entrada para desearte que el nuevo año te depare lo mejor en la mejor compañia, y ya de paso agradecerte que estes ahi, que escribas como escribes y nos regales tu compromiso

gracias y petonets (no se escribir mucho mas en tu lengua)

moonlight ha dit...

per un any ple de bones estrades com aquesta...

bala perduda ha dit...

kissu&padam: Són uns pesats... I tenen una obsessió molt estranya amb la homosexualitat... En fi, paciència..., però molt em temo que a les properes eleccions guanyarà el partit de l'oposició, encara que necessitarà pactar. A veure què passa.
Salut i bon any! :)

buxara: ¡Muchas gracias! Y aquí estaremos, al pie del cañón para lo que haga falta. Gracias también a ti por la iniciativa.
Saludos y feliz año con las mejores expectativas. :)

moonlight: Merci moon! Bon any i bones frases! ;)

Anònim ha dit...

Por supuesto me uno a cuanto expones tan ampliamente en esta entrada, es ya indignante el cariz que esta iglesia homófoba quiere dar a este asunto de la familia, aunque la causa de esta movida radique simple y llanamente en el afán por derribar al gobierno socialista y ganar las elecciones.
También te deseo lo mejor para este 2008 que confío hayas iniciado con buen pie.

Ciutat a-kulta ha dit...

;) Visita'ns!