/* Elimina el .es del final de la URL */ /* fi codi javascript */ VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT: Neix COLORS.

diumenge, 23 de desembre del 2007

Neix COLORS.

El passat divendres 14 de desembre va tenir lloc a l'Arxiu Històric Municipal de Reus la presentació de la revista COLORS, editada pel col·lectiu H2O amb el suport del Programa per al Col·lectiu Gai, Lesbià i Transsexual de la Generalitat de Catalunya, que inclou també l'anomenat Pla Interdepartamental per a la no discriminació de les persones homosexuals i transsexuals. Justament el mateix dia que, també a Reus, però al Palau de Fires i Congressos, es celebrava la tradicional Nit de Santa Llúcia, la 57a Festa de les Lletres Catalanes, amb l'entrega del Premi Sant Jordi, que en l'edició d'enguany va recaure en l'escriptor Pep Coll.

Actualment, el col·lectiu LGBTiQ compta amb algunes publicacions més o menys conegudes, la majoria d'elles dedicades exclusivament o en gran part al públic homosexual masculí, com l'InfoGai, editat pel Col·lectiu Gai de Catalunya (CGC), la revista gayBarcelona, la revista Nois, la Shangay i Shanguide, o bé l'arxiconeguda revista Zero, disponible, aquesta última, a la majoria de quioscos i de distribució gratuïta en llibreries, bars i locals d'ambient les altres. Si bé aquestes publicacions estan dirigides al públic gai i són predominantment de temàtica de festes i cruising, a més de contenir les seccions d'actualitat política, social i cultural, actualment també podem gaudir de la revista Sales, nascuda l'any 2005 i dedicada a les dones lesbianes, o bé de la ja veterana revista Lambda, amb interessants continguts d'actualitat, de debat, de reflexió i d'història del moviment i del col·lectiu, i ambdues revistes són de distribució gratuïta.

Malgrat aquesta oferta de publicacions, ens trobem que no és el mateix ser una persona LGBTiQ en una capital que en un poble o en una altra ciutat més petita i la problemàtica de vegades és diferent, agreujada per la dificultat d'accedir a l'oferta associativa, lúdica i cultural (i de contactes) de la que disposa la capital i per l'oblit a que s'acostuma a relegar a les persones (qualssevol) "d'extraradi". Per això, el naixement de la revista COLORS suposa un impuls per a la visibilitat i la lluita per a la igualtat del col·lectiu a les terres del Tarragonès i és, a més, un punt de referència per saber què es cou fora de Barcelona (i de Madrid).

En aquest primer número podem llegir una entrevista feta a l'artista Cristina Castillo, que ja porta dos anys presentant el seu divertit espectacle itinerant "Ser o no ser... (visible)"; un article sobre el Consell Nacional LGBT; una entrevista a Miquel Reverte, l'actual president d'H2O; i també tindrem un calendari del proper (i pròxim) any 2008, amb imatges i textos sobre el moviment.

Es pot descarregar el primero número des d'aquí. Perquè les coses no són blanc o negre, sinó que existeixen matisos, diferents tonalitats, diferents colors.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Me alegro mucho que terminemos el año con otra nueva revista para el mundo LGTB, que tan escaso está en este tema. Larga vida para COLORS!!!
También aprovecho la ocasión para desearte una Felices Fiestas un año 2008 que mejore a los anteriores!!
¡Bon Nadal!

moonlight ha dit...

bona iniciativa... i bona entrada d'any, guapa!

bala perduda ha dit...

milagros: ¡Gracias! Aunque la revista también pretende tratar los problemas de ámbito más local, nunca está de más. ¡Saludos y feliz año! :)

moonlight: Merci! Bon any i a veure si et porten moltes coses el Reis! ;)