/* Elimina el .es del final de la URL */ /* fi codi javascript */ VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT: Sitges'07 (FICFC).

dilluns, 1 d’octubre del 2007

Sitges'07 (FICFC).

Estem d'enhorabona: el proper dijous 4 d'octubre torna el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, conegut popularment com a Festival de Cinema de Sitges, que enguany celebra el seu quarantè aniversari en més bona forma que mai.

Si l'any passat el cartell de l'edició corresponent retia homenatge a l'obra del cineasta David Lynch, fent especial referència a l'orella de Terciopelo Azul, aquest any li toca el torn a l'extraordinària Blade Runner, amb el detall de les figures d'origami i part d'un dels edificis centrals, doncs es dedicaran algunes sessions retrospectives al Final Cut de la pel·lícula, per celebrar el seu vint-i-cinquè aniversari, juntament amb altres mítiques pel·lícules de la gran collita del 1982.

Es tracta d'un dels festivals de cinema més veterans i el més important del món quan a cinema fantàstic i de terror, que ha tingut com a directors l'Àlex Gorina, en Roc Villas o l'Ángel Sala (actual director del festival), entre d'altres, i que ha comptat amb la presència de personalitats del món del cinema de la talla de David Lynch, Guillermo del Toro, Woody Allen, Tim Burton, Takeshi Kitano, Jodie Foster, Quentin Tarantino o... Vin Diesel... ¿^^

Com cada any, en aquesta edició podrem gaudir de grans estrenes de pel·lícules molt esperades, com:
- Redacted, de Brian de Palma, sobre un dels casos més horribles i odiosos d'abusos a la població iraquiana per part dels soldats nordamericans de "l'exèrcit d'alliberació" (sic).
- Stardust, de Matthew Vaughn. Una gran notícia pels amants de la ciència-ficció.
- Cassandra's Dream, l'esperada nova estrena de Woody Allen, aquest cop sense l'esplèndida Scarlett Johansson.
- 1408, de Mikael Hafström, nova adaptació d'una novel·la d'Stephen King.
- El Orfanato, anunciada opera prima de J.A. Bayona.
- Gedo Senki (Tales from EarthSea), de Goro Miyazaki, que segueix l'estela del seu pare, el genial mestre Hayao Miyazaki.
- [·REC], l'última proposta d'en Jaume Balagueró, després de Los sin nombre, Darkness i Frágiles.

Durant el festival també podrem participar de la presentació de les òperes primes d'altres autors, com La habitación de Fermat, de Luis Piedrahita, o Los Cronocrímenes, de Nacho Vigalondo, o bé descobrir noves propostes i obres que d'una altra manera difícilment podríem veure, doncs són comptades les ocasions en què s'arriben a distribuir en el nostre mercat. Aquest últim és el cas, per exemple, de les pel·lícules recuperades pels crítics a la secció Seven Chances (... set crítics, set pel·lícules, set oportunitats).
Algunes de les rareses proposades per l'actual edició són: Tekkonkinkreet, Senseless, Nocturna, Vexille, Chrysalis o Teeth, que promet divertiment i horror a parts iguals.
Podeu descarregar la programació sencera del festival aquí.

La veritat és que veure una pel·lícula al gran Auditori de l'Hotel Meliá de Sitges és tota una experiència, guardo molt bons records i grans sensacions de les projeccions de Sen to Chihiro no kamikakushi (El viaje de Chihiro), Howl’s Moving Castle (El castillo ambulante) o La moustache (gran i desconeguda pel·lícula!), per exemple. I no parlem de la màgia que es crea entre els espectadors de les sales d'El Retiro o el Casino Prado (quantes vegades veureu i sentireu aplaudir o xiular en un cinema en una participació i catarsi total del públic, immers completament en l'espectacle que se li està oferint?). O senzillament passejar i gaudir de les magnífiques vistes i de l'encant de Sitges, mentre descanses de les maratonianes sessions de cinema.

Un cop més, doncs, emocions intenses durant deu llargs dies a Sitges'07. Bon cinema!

Més informació:
- Web del Festival de Sitges.
- (Magnífic!) El blog no oficial del festival.

4 comentaris:

moonlight ha dit...

que tinguis un bon festival!

Emili Samper ha dit...

Espero aquest any escapar-m'hi i poder gaudir d'alguna sessió (i no només de l'"ambient fantàstic" com he fet altres anys).
Bon festival!
(La Johansson no hi serà pas, oi?)
;-P

Anònim ha dit...

Este Festival de cine Fantástico y de Terror ya es todo un clásico en el panorama cinematográfico español y muy especialmente en Catalunya. También en mi blog lo estuve anunciando y algunas amigas estuvieron en ese Hotel Meliá de Sitges el finde pasado y vinieron encantadas.
¡Ojalá viviera más próxima porque seguro también iría por allí!
Me quedo a verlas venir y con envidia sana ¡mecachis la distancia!
Deseo hayas disfrutado en Sitges y ya nos contarás a la vuelta ¿d'accord?
Petonets xiqueta y bon pont festiu!!

bala perduda ha dit...

Fins l'any que ve al Festival de Sitges! La propera edició estarà dedicada a 2001: Una odissea de l'espai, de Stanley Kubrick, per celebrar el seu quarantè aniversari.

moonlight: Merci! Ha estat molt bé!

nightwing80: Tant de bo hagués vingut l'Scarlett... xD__ Però em conformo amb haver-la vist una vegada, encara que sigui de lluny. ;-)

milagros: El Hotel Meliá tiene que ser muy pero que muy caro... ¿^^ Para asistir a la proyección de películas en el Auditorio o ver alguna exposición del festival, muy bien, pero yo no aspiraría a más... Al menos por ahora.
Gracias por tu visita y saludos. ;-)