/* Elimina el .es del final de la URL */ /* fi codi javascript */ VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT: El llibre de la Catosfera Literària.

divendres, 11 d’abril del 2008

El llibre de la Catosfera Literària.

És curiós que essent la literatura i els llibres una de les meves devocions de tota la vida (fins i tot obsessió, en certes èpoques), no n'hagi publicat cap post al respecte, tot i que hi he pensat diverses vegades i més d'una he estat a punt d'escriure'n.

Ja fa un temps, amb motiu de les primeres jornades de la Catosfera celebrades a Granollers el passat mes de gener, que van suposar la primera trobada de blogaires en català, des del blog d'en Toni Ibañez (l'entrellum) es proposava la participació en la publicació de la primera "Antologia de la Catosfera Literària" i es convidava a tot aquell que volgués a presentar un article literari o referent a la literatura publicat al seu blog. El premi, evidentment, era formar part de l'antologia que serà publicada de mà de l'editorial vallenca Cossetània i els beneficis de la qual es destinaran a motius solidaris.

Dels 138 blogaires participants, se'n van seleccionar 100, els textos dels quals seran publicats al futur recull de La Catosfera Literària, del que ja en podem veure alguns detalls de la coberta, en tres apartats diferents: narrativa, poesia i assaig.

No tinc, encara, informació referent a la data de publicació, tot i que trobo que seria un encert llançar el llibre per Sant Jordi, per motius obvis, però m'enorgulleix enormement haver participat en aquest esdeveniment i formar part d'aquesta antologia amb un dels posts publicats en aquest blog, que s'integrarà a la part d'assaig.
Així mateix, m'alegro de la decisió (suposo que, entre altres raons, a causa del copyleft) que la recaptació vagi a parar a entitats o fins solidaris sense ànim de lucre i és aquest un dels motius principals per recomanar-ne l'adquisió, juntament amb l'esdeveniment i reforç que suposa per a la nostra llengua, la llengua catalana, i el descobriment de molt blogs interessants.

Seguirem a l'espera de més notícies, però, mentrestant, podem gaudir dels diferents blocs de lletres.

[Actualització: El llibre arribarà a les llibreries el divendres 16 de maig. La presentació tindrà lloc el dissabte 17 de maig a les 19h al Casal de Vallromanes.]

9 comentaris:

moonlight ha dit...

ja tinc llibre per comprar per sant jordi si és que surt... un petonet!

Toni Ros ha dit...

Per Sant Jordi no sortirà, però el tindrem a les llibreries la primera quinzena de maig.

bala perduda ha dit...

moonlight: Això, haurem de començar a fer llista de llibres que ja s'acosta la diada. :-)

toni: Gràcies per la informació, estarem a l'aguait.

Emili Samper ha dit...

Fa il·lusió que la criatura prengui forma, oi? Enhorabona! :D

L'Aprenenta ha dit...

Doncs si, es una opció a tenir en compte el dia de Sant Jordi...Gràcies bala per visitar-me.

moonlight ha dit...

sé que va ser ahir, però no hi vaig pensar... felicitats!!!!

bala perduda ha dit...

nightwing: Dons sí, fa il·lusió veure com pren forma aquest projecte. ^^ Em vaig animar gràcies al teu post! ;-)
Per cert, ja s'acosta el bateig!

aprenenta: Gràcies a tu, aprenenta! Al final el llibre sortirà la primera setmana de maig.

moonlight: Moltes gràcies per recordar-te'n!! Ja tenim un any més! ¿^^

Unknown ha dit...

Un plaer haver-te conegut.
Ens llegim!

bala perduda ha dit...

Igualment, xenofílic!