/* Elimina el .es del final de la URL */ /* fi codi javascript */ VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT: La semaine des preséntations.

dijous, 22 de maig del 2008

La semaine des preséntations.

Doncs sí, sembla ser que aquesta és la setmana de les presentacions, ja que en només cinc dies he pogut assistir a la presentació de dues publicacions en les quals, d'una manera o altra, he col·laborat amb el meu petit granet de sorra.

Ahir per la tarda es va presentar a Tarragona el segon número de la revista COLORS, amb la intenció de donar a conèixer en aquesta ciutat tant la publicació com el col·lectiu que l'edita, H2O.
La presentació va comptar amb la presència de la Coordinadora Territorial de l'Institut Català de les Dones (ICD), que ens va fer un avançament dels programes que s'estan desenvolupant a favor de les dones lesbianes des del Pla Interdepartamental, un d'ells relacionat amb la violència de gènere, que desgraciadament també afecta aquest col·lectiu i ja se n'han començat a detectar alguns casos.
En aquest segon número, que es pot descarregar des d'aquí, s'ha elaborat, entre altres articles, un dossier especial dedicat a les dones lesbianes per tal de col·laborar en la seva visibilitat i que, precisament, ha utilitzat com a leitmotiv la sortida de l'armari, que, en ciutats i pobles petits, es converteix en la sortida de la taquilla (idea original (i original idea) de la periodista d'armaris). El sumari del dossier es pot veure clicant sobre la foto de la taquilla.

[Foto: Saray Martínez]

Per una altra banda, el passat dissabte 17 de maig, va tenir lloc al casal de Vallromanes la presentació de l'antologia de blogs "La Catosfera Literària'08", que s'ha promocionat durant aquests dies a diferents emissores catalanes i que la setmana que ve sortirà en un breu reportatge del Telenotícies de TV3 amb motiu de la Setmana de TV3, dedicada amb encert al foment de la lectura.
En aquest acte, molt cuidat i ben preparat i que va comptar amb l'excel·lent acompanyament musical de la joveníssima JarBand, vaig poder desvirtualitzar i posar cara a moltes persones, tot i que molts blogs i blogaires m'eren desconeguts.

[Foto: Enric Gil]

Finalment, aquesta proposta que va començar com un joc engrescador s'ha fet realitat i fent un cop d'ull, no només als articles i autors del llibre sinó també als diferents blogs en català que pul·lulen per la xarxa, observo molta qualitat i, encara que la participació era voluntària i potser molta gent no se'n va assabentar, trobo que molts que no hi són mereixerien ser-hi.
A més a més, tenint en compte que al llibre hi figuren algunes personalitats del món de la literatura, gent que ja havia publicat abans i blogaires molt veterans, començo a sentir, independentment del ressò que assolexi el llibre, certa pressió, molt probablement autoimposada, per fer més producció de caràcter literari, ja sigui en aquest blog que en realitat és un calaix de sastre que em permet exposar les meves inquietuds i interessos o bé a través d'altres mitjans.
En quasevol cas, aquí està el fruit d'una il·lusió i un esforç col·lectius.

9 comentaris:

Toni Ros ha dit...

Fou un plaer desvirtualitzar-te! Es tracta de fer-ho cada vegada millor...

Anònim ha dit...

Saps què? No et coneixia pel nom del blog, però sí per la foto del parc d'atraccions abandonat que tens a la capçalera! (i ho vaig descobrir després)
Un plaer haver-te conegut!

Emili Samper ha dit...

Molt bé! Quina il·lusió, oi? Les terres tarragonines van estar ben representades, doncs!
A veure quan m'arriba el llibre que ja tinc ganes de tenir-lo a les mans. :D

bala perduda ha dit...

toni: El plaer és mutu!
A poc a poc i bona lletra.
Salut!

jordi: Ja veig que el parc d'atraccions és tota una senyal d'identitat. ¿^^ La propera vegada em presentaré així. ;) Igualment, molt de gust d'haver-te conegut, senyor gumets!

nightwing: Sí que fa il·lusió, sí! Quan el tinguis a les mans ja ho veuràs! ;)

moonlight ha dit...

ueeee, ja t'he trobat a la foto... buscando a bala perduda, jeje...

enhorabona per la part que et toca (en les dues presentacions)!

moonlight ha dit...

per cert, m'agrada molt la foto dels armaris!

Anònim ha dit...

Tens raó! és una idea original i també una original idea l'expressió "sortir de la taquilla"... Quina bona pensada que va tenir la periodista d'armaris! ;)
Felicitats per la part que et toca en tots dos actes de presentació.

Rain

bala perduda ha dit...

moonlight: Uooo! Has trobat en Wally? ¿^^ A mi també m'agrada molt la foto dels armaris, és genial!
Gràcies! :)

Rain: ... ¿^^ Felicitats a tu també per la part que et toca, és una gran feina ;)
I ara toca carregar les piles, que aviat hem de començar a preparar el tercer número... XD

bimbonocilla ha dit...

poc a poc...
cap endevant.